11. septembar – JAVNI POZIV ZA SUGESTIJE I KOMENTARE

 

Nacrti Izveštaja o sprovedenom istraživanju i izvršenoj analizi nastali su kao rezultat jedne od aktivnosti, koje se sprovode na projektu „Trošenje lokalnih budžeta“, a koji Centar za održivi lokalni i regionalni razvoj Šušeoka realizuje u Kolubarskom okrugu u 2017. godini uz podršku sredstava Vlade SAD.


Ovaj projekat je deo programa pod nazivom LOVA (LOkalni VAljani budžeti) koji se poslednjih godina od strane Centra za održivi lokalni i regionalni razvoj Šušeoka realizuje u Kolubarskom okrugu.
Projektom je planirano da se kroz analizu postojećeg stepena međusobne povezanosti, usklađenosti i povratne sprege lokalnih strateških planova, godišnjeg programskog budžeta i završnog računa budžeta, preko povećanja transparentnosti ovog složenog procesa, odgovarajućih obuka i razmena iskustava, unaprede znanja donosilaca i izvršilaca odluka o trošenju budžeta jedinica lokalne samouprave iz Kolubarskog okruga.


Pripremljeni Nacrti Izveštaja podložni su dodatnim unapređenjima, koja želimo da sagledamo kroz pribavljanje povratnih informacija od strane što većeg broja zainteresovanih lica. Namera nam je da, u najvećoj mogućoj meri, identifikujemo nedostatke i probeleme koji se javljaju u lokalnim zajednicama na relaciji strateško planiranje – programsko budžetiranje sa ciljem da se na osnovu njih predlože mere, čijom primenom bi se unapredila međusobna povezanost i povratna sprega procesa koji generišu strateške dokumente, odluke o budžetu, odluke o završnom računu budžeta i periodične izveštaje JLS iz KO.
U tom smislu, pozivamo Vas da do 24. septembra 2017. godine dostavite Centru za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka, svoje obrazložene komentare / sugestije u elektronskom obliku, na sledeću adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Ukoliko imate potrebu za dodatnim pojašnjenjima u vezi sa Nacrtima Izveštaja, stojimo Vam na raspolaganju za konsultacije.


S poštovanjem,
Nenad Mihailović, Predsednik

Zainteresovani mogu pogledati:

© Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj, 2015. Veb dizajn: Dejan Beljić